Vad hände 2005

Årets bästa resultat 2005
Allmänt Dam gamla banan
Anette Baron
38
Allmänt Herr gamla banan
Pär Mårtensson
29
     
Tävlingsspel Dam gamla banan
Anette Baron
38
Tävlingsspel Herr gamla banan
Pär Mårtensson
29
     
Allmänt Dam nya banan
Renate Olsson
31
Allmänt Herr nya banan
Hans Holmgren
27
     
Tävlingsspel Dam nya banan
Renate Olsson
31
Tävlingsspel Herr nya banan
Hans Holmgren
27

Klubbmästare 2005

Jens Bergström

Årets pallplatser i Tio i Topp 3/9 - 2005

Grattis Jens!

Årets finalvinnare blev Jens Bergström på smått fantastiska 154 slag. Till vänster nr 2, Mattias Edvardsson på 158 slag, vilket också är mycket bra. Mannen i röd skjorta, närmare bestämt Jan Jönsson, hamnade på tredje plats med sina 166 slag - endast två slag sämre än vinnarresultatet 2004.

Punchmästaren 2005

Ingen mindre än Joakim Svensson (Japan-Jocke :-) ) dominerade banan ute på Punch. Hans kom 2a men vem som kom trea kommer jag inte ihåg. Resultaten har jag inte framför mig, men skall knacka in dem om jag får tag på dem.

 

//Hans...


Augustimästaren 2005

Nu var ju inte jag med, så jag kommer att hitta på en story här, som i grova drag stämmer överens med verkligheten.

Okej, så här var det... Det var nån som kikade in genom persiennerna i huset på villan i Växjö där jag satt, vid 23-tiden, kvällen innan tävlingen skulle gå av stapeln. Brorsan såg figuren och hans 16-åriga dotter också. Jag avfärdade det hela som en missbedömning av nån illvillig skugga, men jakten på inkräktare var redan igång. Gunn, brorsans tjej, knuffade mig framför sig runt huset och jag förstod att hon använde mig som en sköld. Det kändes sådär. Lyckligtvis har min mobiltelefon en hyfsat stark lampa inbyggd, plus att jag fick tag på en grillgaffel när jag passerade grillen - där vi tidigare på kvällen grillat 2 flintastekar samt några korvar. Nu kände jag mig säkrare, inte mycket, men dock säkrare. Sa jag förresten att vi drack ett ganska gott vin? Vi hade inga ostbollar, vilket gjorde mig lite lätt besviken, men tjejerna försökte upprätta den missen med hjälp av lite olika chips. Det funkade ganska bra och satt fint till ölen och vinet som slank ner medans jag grillade stekarna. Irriterande nog dog glöden, å detta precis när jag hjälpte brorsan att lufta bromsarna på hans gamla Saab, som jag för övrigt ägt en gång i tiden, så det var bara att börja om att tända grillen igen. Jag visste inte då om jag skulle köra tillbaka till Halmstad tidigt söndag morgon för att försvara min titel som 2004 års augustimästare, eller om jag skulle hänga med till IKEA å hämta golv på söndagen. Brorsan ville jag skulle stanna förstod jag, och iom att det blev rätt sent innan jag gick å la mig kände jag att det kanske var bäst så. Vaknade tidigt på söndagens morgon, solen smekte sina strålar över träd och hus och jag kände att det hade varit roligt att vara med och slåss om titeln. Mattias och Ari käkade frukost på det vanliga stället, som sig bör innan det är minigolftävling och särskilt Mattias kände sig riktigt laddad. Per var extremt tidigt på plats och som vanligt med avsaknad ödmjukhet utgick han från att han skulle vinna. Uno var kanske före Per, men inte långt efter var även Jörgen å Jan på plats. Lasse som dagen till ära hade en golfbag med 10 olika putters med sig, tog sig en kopp av sitt medhavda Kaffe innan spelet startade. Jan som för övrigt också tog med sig kaffe hade som vanligt på sig sin cowboyhatt, men denna dag hade han därtill matchande boots, en fin revolver i ett vackert hölster och dessutom hade han ridit dit på en stolt springare som lystrade till namnet Kraftum Gjulius Postum. Imponerande syn. Magnus och Ove anlände strax innan spelstart och tror inte så mycket på att springa runt och träningsslå innan tävlingen och skrattade lite nedlåtande åt Pär som slitit där sedan kl 07. Jan spelade som en gud och Pär och Lasse fick känna sig besegrade av honom redan på bana 11 eller 12 på andra rundan. Mattias tog sig till final genom att bla slå Annette, men han klarade inte att bräcka Jan, som belv årets augustimästare, trots att han rakat av sig allt sitt hår.

Grattis Jan!

//Hans - :-)

NissanData Cup 2005

Lördagen den 20:e augusti var det inte en vanlig Tio i topp-lördag, utan denna dag spelades NissanData Cup, (tidigare singelcupen). Vi spelar 2 rundor där den med bäst poäng går vidare i kamp om att komma till final. Vem som spelar mot vem lottas innan första boll går ut. Vi var 14 tävlande som hoppades på vinst denna dag. Startfältet bestod av Annette, Runa, Uno, Mattias, Hans, Per, Lars, Jan, Jörgen, Magnus, Ove, Jens, Ari och Leo. för att nämna några som utmärkte sig så gjorde Ari personbästa med råge och lyckades vinna över Jens som man kan säga var tippad vinnare i det mötet. Ari bevisade att det inte bara var tur och vann första rundan i mötet med Jan, men blev dessvärre snuvad på vinstchansen då han på upploppet lade ETT slag för mycket, vilket gav Jan plats i semifinal. Uno utmärkte sig också genom att spika de mest omöjliga banor vilket gav honom vinst mot både Leo och Ove samt att han gav Mattias en ganska tuff match i semin. Magnus mötte Ove där Ove visade att gammal är äldst men så gjorde ju även Uno som snuvade Ove i kvarten. Tjejerna fick se sig slagna i första sväng men så blev de också lottade mot alltför svårt motstånd. Slagna i första sväng blev även Jörgen och Hans, samt tidigare nämnda stackare... Jan Jönsson tog sig till final men klarade inte motståndet och fick nöja sig med en andra plats och ett 128MB USB-minne NissaData bidragit med, inte illa. Hur som helst så blev den lyckliga vinnaren Mattias Edvarsson efter att ha spelat mycket bra i 8 hela rundor där han inte hade en enda runda över 34 slag. Så inte nog med att han vann ett 512MB USB-minne som NissanData sponsrat med, han vann även en plats i Tio i Toppfinalen samt att han kan titulera sig singelcupmästare. Grattis Mattias!

 

//Hans - :-)



« Tillbaka